Албанските медии съобщиха, че през последните дни страната е засегната от

...
Албанските медии съобщиха, че през последните дни страната е засегната от
Коментари Харесай

И Албания стана жертва на огромни пожари

Албанските медии оповестиха, че през последните дни страната е засегната от пожари, които са се популяризирали в почти  цялата територия в страната, предава БГНЕС.

Министърът на защитата Нико Пелеши съобщи, че стихията в обхванала Албания от юг на север. Той сподели, че структурите на гражданската отбрана са изправени пред редица огнища, в това число пет огромни пожара, като най-критичните са тези в Карабурун и Курбин, в чието гасене вземат участие самолети, както и от членове на армията. Пелеши, който през днешния ден бе във Вльора, с цел да следи от близко обстановката, съобщи, че пламъците също са заплалили военната база Пашалиман.

Той добави, че 200 души войска са взели участие и в гасенето на пожара в Карабурун. Няколко пожара бушуват в региона на Фиер, където са изгорени над 70 хектара гора, а в Саранда десетки хектари с нискостеблени дървета и маслинови горички.

Пожарът в курорта Ксамил бързо е овладян и съгласно управляващите е обхванал повърхност от един хектар.

Опозиционното Движение за социалистическа интеграция на вицепредседателя Петрит Васили акцентира във Facebook, че Албания е " окупирана " от пожари, които унищожават скъпоценни стопански и естествени запаси и обвини за протичащото се премиера Еди Рама.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР